Kuinka päästä alkuun League of Legendsin pelaamisessa?

League of Legendsin pelaaminen on viihdyttävä ja kiehtova ajanviete, josta voi kehittyä mukava harrastus ja jopa ammatti. Peli kehittää strategista ajattelua ja tiimityötaitoja. Sen parissa myös huomiokyky ja reaktiokyky kohenevat, sillä se vaatii intensiivistä keskittymistä. Koska kyseessä on joukkuepeli, pelin parissa on myös mahdollista tavata saman henkisiä harrastajia niin kotimaasta kuin ympäri maailmaa.

Pelin asentaminen ja käyttäjätunnuksen luominen

Ensimmäinen askel League of Legends -pelin kanssa alkuun pääsemisessä on sen asentaminen tietokoneelle. Asentamisen yhteydessä täytyy myös luoda käyttäjätunnus. Pelin valmistaja Riot Games tarjoaa pelin ladattavaksi maksutta sivustoltaan. Se on saatavilla sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmille ja asennus sujuu helposti ohjeita noudattaen.

Tunnuksen luomisen jälkeen pelaajan käyttöön tulevat kymmenen erilaista hahmoa, jotka vaihtuvat viikoittain. Kymmenen maksuttoman hahmotyypin lisäksi on mahdollista ostaa joko rahalla tai pelistä saaduilla pisteillä lisää hahmoja.

Pelin perusteet

Joukkueet koostuvat yleensä kahdesta viiden hengen joukkueesta, jotka pelaavat strategisesti toisiaan vastaan. Tavoitteena on tuhota vastustajan tukikohta eli Nexus ja puolustaa omaa aluetta samalla, kun vihollisjoukkue yrittää samaa.

Pelialueen kartta jakautuu kolmeen linjaan, joista jokaiseen kuuluu kolme tornia ennen vastustajan tukikohtaan päätymistä. Ensimmäiseksi vastustajan tukikohdan tuhoava joukkue voittaa pelin. Voittoon tarvitaan kaikkien pelaajien aktiivista osallistumista ja tiivistä yhteistyötä koko pelin 20-60-minuuttisen keston ajan. Yhdenkin pelaajan keskittymiskyvyn herpaantuminen aiheuttaa todennäköisesti sen, että koko tiimi häviää.

Alkuun harjoituspelien avulla

Ensimmäisten pelien suhteen kannattaa tutustua niin sanottuun tutustumispeliin ennen oikean pelin aloittamista. Tutustumispelin eli tutoriaalin tarkoituksena on nimensä mukaisesti tehdä tutuksi sen perusidea, säännöt ja logiikka.

Tutustumispelistä saa arvokasta kokemusta, joka tekee varsinaisesta pelikokemuksesta paljon antoisamman. Tutoriaalin jälkeen sopiva seuraava askel on kokeilla peliä ensin bottia vastaan niin sanotuissa custom game -peleissä, jotka on tarkoitettu harjoitteluun.

Harjoituspeli bottia vastaan

Bottia vastaan pelattavan custom-pelin tarkoituksena on oppia tuntemaan erilaiset sankarihahmot sekä niiden ominaisuudet ja toiminta. Erilaisten hahmojen vahvuudet ja heikkoudet tulevat samalla tutuksi. Tämä on tärkeää, jotta pelaajalle tulee selväksi minkälaiset hahmot toimivat hyvin tiiminä toisiaan täydentäen. Tästä on apua myöhemmin toimivan tiimin muodostamisessa, sillä League of Legends vaatii sooloilun sijaan ehdotonta tiimipeliä. Bottia vastaan pelatuissa peleissä oppii hahmottamaan tyypillisen etenemisen käytännönläheisellä tavalla ja samalla erilaiset tekniikat ja strategiat tulevat tutuiksi.

Pelihahmojen tunteminen etukäteen

Erilaiset hahmot on hyvä opetella tuntemaan mahdollisimman hyvin, sillä toisiaan tukevat hahmovalinnat ovat keskeinen tekijä tiimin menestyksen kannalta. Pelissä hahmon identiteettiä ei tulisi siis valita vain pelkkien henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta, vaan pelaajan tulisi miettiä kokonaisuutta tehokkaan menestystiimin luomisen kannalta.

Hahmojen ominaisuuksia voi opetella tuntemaan harjoituspelien lisäksi lukemalla erilaisia harrastajien luomia sivustoja, joihin on koottu tietoa ja vinkkejä eri hahmoista.

Harjoituspelistä oikean pelin pariin

Kun pelin tyypillinen kulku sekä hahmojen toiminta ja ominaisuudet tuntuvat tutuilta, voi siirtyä pelaamaan ensimmäisiä pelejä oikean joukkueen jäsenenä. Harjoitusta on hyvä olla tässä vaiheessa jo jonkun verran, sillä oikean pelin pelaajilta odotetaan jo jonkinlaista rutiinia.

Niin sanottu oikea peli eli normal game tarkoittaa pelin pelaamista joukkuepelinä. Ensimmäistä ottelua varten vastustajat arvotaan kulloinkin linjoilla olevien muiden pelaajien joukosta. Aluksi sattumanvaraisesti arvotut pelit voivat olla kirjaimellisesti varsinaista hakuammuntaa, jos muutkin pelaajat ovat kokemattomia. Pelin sujuvuus riippuu runsaasti pelaajien kokemuksesta ja tiimiin valituista hahmoista.

Tiimityön tärkeys joukkuepelissä

Pelaajien välinen kommunikaatio ja tiimityö ovat hyvin keskeisessä asemassa, jotta pelistä tulee kaikille mukava kokemus. Aluksi ongelmana saattaa olla, että paremman tiedon ja kokemuksen puutteessa kukin pelaa hyvinkin individualistisesti juurikaan muista välittämättä tai ymmärtämättä tiimin etuja.

Satunnaisotoksella valittujen tiimien kanssa pelaaminen saattaa olla sen takia turhauttavaa ja mukaan saattaa tulla myös ikävää syyttelyä, jos peli ei mene odotusten mukaan. Ensimmäisiä satunnaisten pelaajien kanssa otetut erät kannattaa ottaa harjoittelun kannalta ja olla osallistumatta niissä mahdollisesti syntyvään sanaharkkaan.

Kokemuspisteiden keruu pelissä

Normal-pelejä pelaamalla kertyy XP-pisteiksi eli kokemuspisteiksi kutsuttuja pisteitä, jotka määrittelevät, mille tasolle pelaaja kuuluu. Pisteistä voi olla hyötyä myös pelissä, sillä jokaisella uudella tasolla on mahdollista sijoittaa niin sanottu mastery-piste peliin. Mastery-pisteitä kerrytetään mastery-puuhun, mutta niiden vaikutus alkaa tuntua suuremmissa määrin vasta tasolta 30 alkaen.

Mistä löytää pelikavereita?

Vakituisen peliporukan löytäminen voi tulla ajankohtaiseksi henkilöille, jotka haluavat edistyä pelissä ja pelata säännöllisesti. Oman peliporukan tärkeys korostuu, mikäli satunnaisesti valikoituneiden pelikavereiden välillä yhteistyö ja kommunikaatio eivät toimi ihanteellisesti. Pelikavereita voi löytää esimerkiksi IRC-palvelusta QuakeNetin #loleuropa_fi -kanavalta, jossa lajin suomalaiset harrastajat kokoontuvat. Lisäksi muita harrastajia voi tavata pelin omissa chat-palveluissa, erilaisilla peliharrastajien internet-foorumeilla tai Facebook-ryhmissä.

Pelikavereita etsiessä on hyvä mainita realistisesti omasta kokemuksesta, pelaajatasosta ja toiveista yhteisen pelaamisen suhteen. Näin pelikokemuksesta tulee kaikille mahdollisimman antoisa ja viihdyttävä. Pelikavereiden kautta voi löytää mielenkiintoisia uusia tuttavia niin Suomesta kuin ulkomailta ja kansainvälisten pelikavereiden kanssa myös kielitaito kehittyy.

Privacy Policy