Samantyylisiä pelejä kuin League of Legends

Multiplayer Online Battle Arena, lyhennettynä MOBA, on pelityyppi, jossa pelaajat kamppailevat toisia ihmispelaajia sekä tietokoneen ohjastamia vihollisia vastaan erilaisilla taisteluareenoilla. MOBA-peleihin viitataan suomeksi taisteluareenamoninpeleinä. Tämän tyyliset pelit ovat erittäin suosittuja e-urheilupelejä ja ammattilaispelaajien lisäksi pelejä pelaavat myös miljoonat viihdepelaajat ympäri maailman.

MOBA-peligenren suosituin ja eniten pelattu peli on Riot Gamesin käsialaa oleva League of Legends. Jopa kymmenet miljoonat pelaajat pelaavat viikoittain ilmaista League of Legends -peliä ja 2009 vuonna julkaistu peli on ylivoimainen genren ykkönen. MOBA-peleille on ominaista se, että pelit ovat ladattavissa ilmaiseksi ja niissä voi tehdä mikro-ostoksia oikeaa rahaa käyttäen. Oikealla rahalla voi ostaa esimerkiksi parempia varusteita tai uusia hahmoja. League of Legends on MOBA-pelien ykkönen, mutta markkinoilla on myös joukko muita kokeilemisen arvoisia taisteluareenapelejä, joista parhaat viisi listattuna alla.

Dota 2

Dota 2 logoDota 2 on yhdestä kaikkien aikojen suosituimmasta räiskintäpelisarjasta, Half-Lifesta, tunnetun Valven käsialaa oleva taisteluareenamoninpeli. Ilmaiseksi ladattavissa oleva moninpeli on saatavilla Windows-käyttöjärjestelmän lisäksi myös Macille. Muun muassa parhaana moninpelinä palkittu Dota 2 on erittäin suosittu e-urheilupeli, jolle myös monet netin vedonvälittäjistä tarjoavat vedonlyöntikertoimia.

Peliä pelataan League of Legendsin tyylin sankareilla, joita pelistä löytyy yli sata erilaista. Dota 2 on erittäin arvostettu sekä pelaajien, että kriitikoiden keskuudessa ja esimerkiksi Steam-pelipalvelussa pelin arvosanat ovat erittäin myönteisiä. Dota 2 oli myös pitkään Steamin pelatuin peli, nimittäin sillä oli yli miljoona samanaikaista pelaajaa.

Peliä pelataan keskimäärin noin 15 minuuttia kestävissä erissä ja sen tavoitteena on toisen joukkueen kukistaminen. Siihen osallistuu kaksi viiden pelaajan joukkuetta ja voiton vie se osapuoli, joka onnistuu ensimmäisenä tuhoamaan vastustavan joukkueen tukikohdan päärakennuksen.

Smite

Smite LogoMyös ilmaiseksi ladattava Smite eroaa monista muista suosituista taisteluareenapeleistä siinä, että siinä pelaaja ohjaa pelihahmoaan kolmannesta persoonasta eli pelihahmon takaa samaan tyyliin kuin esimerkiksi huippusuositussa GTA-pelisarjassa.

Normaalisti taisteluareenapeleissä tapahtumia seurataan lintuperspektiivistä samaan tapaan kuin Warcraft-peleissä, joissa kamera seuraa taisteluareenan tapahtumia korkealta pelaajien yläpuolelta. Kuvakulmalla on suuri vaikutus pelin dynamiikkaan, sillä Smitessä pelaajat voivat esimerkiksi hiippailla vastustajien taakse, mikä ei normaalisti ole mahdollista taisteluareenapeleissä. Smitessä pärjätäkseen pelaajalta vaaditaan taidon lisäksi tarkkuutta, sillä pelin taistelu on lähempänä perinteisiä taistelupelejä areenapelien sijaan. Myös tässä pelissä pelaaja aloittaa pelaamisen valitsemalla sankarin, joka kehittyy aina vaan taitavammaksi, mitä enemmän peliä pelaa.

Smiten on kehittänyt Hi-Rez Studios ja peli käyttää pelimoottorinaan Unreal Enginea. Se on Windows-tietokoneiden lisäksi saatavilla myös Macille, sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille.

Heroes of The Storm

Heroes of the storm logoHeroes of the Storm eli HotS on parhaiten World of Warcraft -pelisarjasta tunnetun Blizzardin tuottama taisteluareenapeli. Pelistä tekee erikoisen se, että sen hahmot ovat tuttuja muista Blizzardin julkaisuista, kuten Warcraftista, Diablosta, Overwatchista ja StarCraftista. Pelaajat voivat siis pelata peliä suosikkiaan Blizzard-pelihahmoillaan.

Heroes of The Stormissa kaksi viidestä pelaajasta koostuvaa joukkueita kamppailee keskenään pelin monissa eri pelimuodoissa. Se tarjoaa nykyään 71 erilaista pelattavaa sankaria, jotka on jaettu viiteen päärooliin. Salamurhaajan lisäksi pelaamaan pääsee soturia, järeillä aseilla varustettua tukihahmoa, erikoistaitoja omaavaa spesialistia sekä eri hahmojen taitoja yhdistelevää Multiclass-sankaria. Peli on ladattavissa ilmaiseksi Blizzardin pelisivuilta.

Peli on otettu vastaan pääosin positiivisin arvosanoin ja esimerkiksi arvostettu GameSpot antoi pelille 9/10 arvosanan. Tosin pelimedia IGN antoi pelille arvosanaksi vain 6,5/10 kritisoiden rankasti erityisesti pelin taisteluja ja objektiiveja.

AirMech

Tulevaisuuteen sijoittuva AirMech on Ubisoftin ilmaiseksi ladattava taisteluareenapeli, jossa suuren sodan jäljiltä eloon jääneet ihmiskunnan rippeet kamppailevat areenoilla AirMech-taistelukonein. AirMechin tulevaisuuteen sijoittuva teknotaistelu tuo virkistävää vaihtelua peligenreen, jossa normaalisti pääsee pelaamaan vain roolipeleistä tutuilla fantasiahahmoja pääpainon ollessa magiassa.

AirMechin jättimäiset lentävät robotit kamppailevat pelin eri muodoissa. Moninpelin lisäksi se tarjoaa myös yksinpelin sekä kaverin kanssa tietokonetta vastaan pelattavan co-op -pelin. Muita pelimuotoja ovat Player versus Player, Capture the Flag, Survival sekä Warzone. Vuonna 2015 julkaistu AirMech on Windows-tietokoneiden lisäksi ladattavissa myös PlayStation 4-, Xbox 360- sekä Xbox One- pelikonsoleille. Pelistä on kehitteillä myös Android- sekä VR-versiot.

Ace of Arenas

Ace of Arenas on Androidille ilmaiseksi ladattava areenataistelu. Androidin areenataistelupelien tarjontaAce of Arenas logo ei ole perinteisesti ollut kummoista ja vasta viime aikoina myös faneille on julkaistu liuta ilmaiseksi sovelluskaupasta ladattavia areenataisteluita. Kamppailu Androidilla on hyvä aloittaa Ace of Arenas -pelillä, joka sopii hyvin myös ensimmäiseksi areenapeliksi aloitteleville pelaajille.

Pelin tavoitteena on League of Legends -julkaisun tuttuun tapaan toisen joukkueen tukikohdan ytimen tuhoaminen, mutta Ace of Arenas yllättää erityisesti tyylikkäällä grafiikallaan. Peliä voi pelata niin monta kertaa kuin haluaa eikä ilmainen versio sisällä minkäänlaisia aikarajoituksia kuten osa Androidin peleistä.

Jos on tottunut pelaamaan areenapelejä vain tietokoneella, saattaa Ace of Arenas vaatia hieman totuttelua, sillä pelin pelihahmoja ohjataan älypuhelimen tai taulutietokoneen näytön hipaisuilla sekä painalluksilla. Pelin oppimiskäyrä ei kuitenkaan ole korkealla ja siihen pääsee nopeasti sisään.

Privacy Policy